loader

Wine aging refers to a group of reactions that tend to improve the taste and flavor of a wine over time. The term wine ‘maturation’ refers to changes in wine after fermentation and before bottling. During this period, the wine is subjected to various treatments, such as malolactic fermentation, clarification, stabilization, and bulk storage.

1. Kantina Medaur u themelua në vitin 2003

2. Kantina zotëron 50 hektarë vreshta

Rreth 60% e vreshtave janë prodhim dhe pjesa tjetër janë vreshta të reja.

3. Vreshtat ndodhen në Koplik, buzë liqenit të Shkodrës dhe në zonën e Zagorës

Vreshtat  janë të shpërndara në 13 lokacione të ndryshme dhe në varësi të llojit të klimës, të tokës, temperaturave dhe elementeve të tjerë janë mbjellë dhe varietete të ndryshme.

4. Kantina ndodhet në dalje të qytetit të Koplikut.

5. Verërat e kuqe të prodhuara nga Medaur janë: Zagore, Kallmet Elegance, Kallmet Reserve, Kallmet Barrique, Blending Espagnole dhe Cabernet Sauvignon

6. Verërat e bardha të prodhuara nga Medaur janë: Chardonnay, Trebbiano dhe Vermentino

img

7. Drejtuesi i prodhimit është enologu italian Federico Cerelli.

8. NĂ« vitin 2018 Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« “transformimi i madh” nĂ« staf, kantinĂ« dhe nĂ« proçeset e prodhimit.

9. Prodhojmë deri në 70 mijë shishe për varietet.

10. Kantina numëron rreth 35 punonjës full time dhe rreth 100 part time

11. Produktet kanë çertifikimet ISO 22000-205 dhe janë sipas kërkesave të BE-së

12. Teknologjia italiane GAI në mbushjen e shisheve dhe fuçi premium franceze për ruajtjen e verës

Kantina Medaur ka në fokus vetëm cilësinë dhe ne fokus lëndën e parë, teknologji bashkëkohore dhe stafin profesional.